De Blauwvinger Academie

Een initiatief van CKV Advocaten te Zwolle

De Blauwvinger Academie

De Blauwvinger Academie geeft cursussen aan advocaten en andere professionals die ondernemers bijstaan. Bijvoorbeeld de ondernemer in echtscheiding, de ondernemer in arbeidszaken of de ondernemer bij bedrijfsovernames. De Blauwvinger Academie focust zich op al die juridische aspecten waar een ondernemer tegenaan kan lopen.

De cursussen

Alle cursussen van De Blauwvinger Academie hebben een (post)academisch niveau. De docenten van De Blauwvinger Academie hebben ieder vanuit hun eigen expertise veel ervaring met het bijstaan van ondernemers. Ook hebben ze veel ervaring met het geven van cursussen. De cursussen van De Blauwvinger Academie zijn altijd interactief en zeer praktijkgericht.

De Blauwvinger Academie richt zich met haar cursusaanbod op advocaten en andere professionals die buiten de Randstad, met name in het Oosten en Noorden van Nederland, werkzaam zijn. Juist de middelgrote en kleinere bedrijven die gevestigd zijn in de regio zijn leidraad bij onze cursussen. Daardoor krijgen de cursisten nog gerichter cursus; veel meer toegespitst op die eigen praktijk van regionale ondernemers.

Cursus locatie

De cursussen worden gegeven in de Groote Sociëteit in Zwolle. Deze locatie is goed te bereiken met de auto als met het openbaar vervoer. Deze cursuslocatie beschikt over eigen parkeergelegenheid. De Groote Sociëteit ligt op loopafstand van het station.

Waar komt de naam Blauwvinger Academie vandaan?

Zwollenaren worden ook wel Blauwvingers genoemd. In de Middeleeuwen bestond er een flinke rivaliteit tussen de steden Zwolle en Kampen. Toen Zwolle ten tijde van een wapenstilstand het klokkenspel uit een verbrande toren te koop aanbood aan Kampen, gingen De Kampenaren hiermee akkoord, mits zij mochten bepalen hoe het bedrag werd betaald. Op een dag kwam er een wagen vol met geld: allemaal vierduitstukken en de Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen van de koperen munten. Blauwvingers werd daarom de bijnaam voor de Zwollenaren.

De Blauwvinger Academie is een initiatief van CKV Advocaten te Zwolle.

Erkende opleiding Nederlandse Orde Van Advocaten

Meld u aan voor een van onze cursussen

De cursussen worden gegeven in de Groote Sociëteit in Zwolle