Valkuilen bij Echtscheidingen met Huwelijkse Voorwaarden

Datum: September 29, 2022
Docent(en): mr. R. (Rob) van Coolwijk en mr. T. (Tom) van Baaren
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: September 29, 2022
Tijdstip: van 09:30 tot 17:15 uur
Kosten: € 325,- + € 15,- lunchkosten ex BTW

Waar

de Groote Sociëteit Zwolle

Over de cursus

 

Tijdens deze cursusdag worden aan de hand van het echtscheidingsconvenant alle relevante onderwerpen behandeld:
• Welke verschillende soorten huwelijkse voorwaarden zijn er?
• Wat komt er kijken bij de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden? Daarbij komen ook de fiscale gevolgen van de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden aan bod.
• Het inkomensbegrip in huwelijkse voorwaarden en waarom is dit van belang?
• Mogelijke valkuilen rondom de echtelijke woning bij de scheiding van een huwelijk met huwelijkse voorwaarden;
• Bijzonderheden rondom partner- en kinderalimentatie omdat bij huwelijkse voorwaarden vaak ondernemers in het spel zijn.
• de schenking bij de wijziging van de huwelijkse voorwaarden;
• actualiteiten & jurisprudentie op het gebied van huwelijkse voorwaarden.

Na afloop van deze cursus loopt u niet (meer) in de vele valkuilen die er zijn bij een echtscheiding met huwelijkse voorwaarden en behoedt u daarmee uw cliënt(en) voor veel problemen.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, mediators, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Aantal punten

6 PO-punten, 6 MfN-punten en 6 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA: Personen- en familierecht.

PO
NEVOA
MfN

Over de docent(en)

mr. R. (Rob) van Coolwijk is inmiddels jarenlang werkzaam als familierechtadvocaat en vFAS-scheidingsmediator. In de periode van november 2012 tot november 2015 is Rob voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook is Rob bestuurslid geweest van het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen (IMFO). Naast zijn praktijk geeft Rob regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen en blogs.

mr. T. (Tom) van Baaren heeft een brede opleiding genoten aan de Universiteiten van Nijmegen (Nederlands recht en Notariële vakken) en Tilburg (Belastingkunde) en daarna een opleiding tot mediator gevolgd. De afgelopen 17 jaar heeft hij het fiscale vak in algemene zin geleerd en is uitgegroeid tot echtscheidingskundige. Het is zijn passie om mensen die een vervelende persoonlijke periode doormaken, te helpen om hun financiële en fiscale toekomst weer helder te kunnen zien. Naast adviseur is hij ook erkend docent voor advocaten en andere juristen op het gebied van de financiële en fiscale aspecten van echtscheiding.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster