Opschorting, Schuldeisersverzuim & Verrekening

Datum: April 2, 2020
Docent(en): mr. dr. R.J.Q. (René) Klomp
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: April 2, 2020
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 199,- ex BTW

Waar

Dominicanenklooster Zwolle

Over de cursus

 

Wat zijn de ins en outs van opschorting, verrekening en schuldeisersverzuim? In deze cursus zullen niet alleen de wettelijke vereisten worden besproken, maar ook de mogelijkheden van strategisch gebruik in een procedure, zoals hoe een partij een rechter kan ontmoedigen een beroep op verrekening af te doen op grond van artikel 6:136 BW. De stof wordt verlevendigd met actuele uitspraken en praktische voorbeelden.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Aantal punten

Met het volgen van deze cursus ontvangt u 4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten, 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Ondernemingsrecht, Burgerlijk Procesrecht, Insolventierecht.

PO
KBVG
NEVOA

Over de docent(en)

mr. dr. R.J.Q. (René) Klomp is docent Nationaal en Internationaal burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Bij het Gerechtshof Amsterdam is hij raadsheer-plaatsvervanger. Tevens is hij hoofddocent Burgerlijk Recht bij de Beroepsopleiding Advocatuur bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Voorheen werkte René Klomp als advocaat in een procesrecht-praktijk. Hij is redacteur van het Sdu-tijdschrift Overeenkomst in de rechtspraktijk (ORP). Ook treedt hij op als NAI-arbiter. Hij geeft vele cursussen over verbintenissenrecht en procesrecht bij verscheidene opleidingsinstellingen.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster