Opschorting, Schuldeisersverzuim & Verrekening (Online Cursus)

Datum: April 2, 2020
Docent(en): mr. dr. R.J.Q. (René) Klomp
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: April 2, 2020
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 199,- ex BTW

Waar

Online; ivm de coronamaatregelen zal deze cursus online worden gegeven!

Over de cursus

 

Wat zijn de ins en outs van opschorting, verrekening en schuldeisersverzuim? In deze cursus zullen niet alleen de wettelijke vereisten worden besproken, maar ook de mogelijkheden van strategisch gebruik in een procedure, zoals hoe een partij een rechter kan ontmoedigen een beroep op verrekening af te doen op grond van artikel 6:136 BW. De stof wordt verlevendigd met actuele uitspraken en praktische voorbeelden.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

U ontvangt voorafgaand aan de cursus zowel het cursusmateriaal als ook de powerpoint-presentatie die de docent mr. dr. R.J.Q. (René) Klomp tijdens de cursus zal gebruiken. Tijdens de online cursus zal de powerpoint-presentatie eveneens zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk om via een chat-functie vragen te stellen tijdens de cursus. De cursus is te volgen op een device naar keuze (dus zowel via uw smartphone, tablet, laptop of pc). De cursus is niet achteraf terug te kijken (het is geen ‘on demand-cursus’ maar een live uitzending).

Om het onderwijs op afstand/online te mogen geven en u tevens uw punten te mogen verstrekken na afloop van de cursus moeten wij (zowel vanuit de Orde van Advocaten, als ook vanuit de KBvG) kunnen constateren dat u heeft deelgenomen. Om die reden zullen er tijdens de cursus drie open vragen worden gesteld die u na afloop van de cursus per e-mail zal moeten beantwoorden.

Aantal punten

Met het volgen van deze cursus ontvangt u 4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten, 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Ondernemingsrecht, Burgerlijk Procesrecht, Insolventierecht.

Ivm de maatregelen die landelijk zijn getroffen tot 6 april 2020 bieden wij deze cursus online aan. Na aanmelding ontvangt u een eigen inlogcode (tijdens de cursus zal het mogelijk zijn om vragen te stellen via een chat-functie).

PO
KBVG
NEVOA

Over de docent(en)

mr. dr. R.J.Q. (René) Klomp is docent Nationaal en Internationaal burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Bij het Gerechtshof Amsterdam is hij raadsheer-plaatsvervanger. Tevens is hij hoofddocent Burgerlijk Recht bij de Beroepsopleiding Advocatuur bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Voorheen werkte René Klomp als advocaat in een procesrecht-praktijk. Hij is redacteur van het Sdu-tijdschrift Overeenkomst in de rechtspraktijk (ORP). Ook treedt hij op als NAI-arbiter. Hij geeft vele cursussen over verbintenissenrecht en procesrecht bij verscheidene opleidingsinstellingen.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster