Ins&Outs Zekerheidsrechten

Datum: 5 oktober 2023
Docent(e): mr. A. (Sander) Steneker

Ins&Outs Zekerheidsrechten

Datum: 5 oktober 2023
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW
Locatie: de Groote Sociëteit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

Onze docent Sander Steneker bespreekt in deze cursus de vestiging en de uitwinning van zekerheden in een breed perspectief. Zowel zakelijke zekerheden (pand, hypotheek, eigendomsvoorbehoud) als persoonlijke zekerheden (hoofdelijkheid, borgtocht, garantie) komen aan bod, waarbij ook de samenloop van die rechten met bijvoorbeeld beslag, retentierecht, faillissement en WHOA aan de orde komt. De insteek van de cursus is actueel en interactief. De onderwerpen zullen grotendeels worden behandeld aan de hand van actuele jurisprudentie en andere praktijkvoorbeelden.

Tijdens de cursus behandelt de docent casussen die door de deelnemers in onderling overleg worden bestudeerd. Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen, deurwaarders en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep. Het is tevens een praktische en interactieve cursus.

Over de docent(en)

mr. A. (Sander) Steneker
mr. A. (Sander) Steneker is universitair hoofddocent burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Bosch. Hij promoveerde in 2005 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift "Kwaliteitsrekening en afgescheiden vermogen". Sander is de auteur van de Monografie BW over Pandrecht (2022) en van de Asser over Beslag en executie (2023). Hij publiceert en doceert regelmatig over goederenrecht, financiering en zekerheden, insolventierecht, beslag- en executierecht en onroerendezakenrecht. Hij doceert onder andere aan de Grotius Academie.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Goederenrecht, Beslagrecht, Ondernemingsrecht, Vastgoedrecht, Algemene Praktijk en andere rechtsgebieden waarin u te maken hebt met zekerheidsrechten.

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.