Ins&Outs Gezag en Omgang

Datum: 18 april 2024
Docent(e): mr. I. (Ingrid) Vledder
Docent(e): mr. A. (Ariane) Hendriks

Ins&Outs Gezag en Omgang

Datum: 18 april 2024
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17:30 uur
Kosten: € 230,- ex BTW
Locatie: de Groote Sociëteit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

In deze vier uur durende cursus wordt aandacht besteed aan familierechtelijke kwesties rondom kinderen: aan de orde komt de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van gezag en omgang.

 

Er wordt aandacht besteed aan belangrijke gezagsgeschillen en omgangskwesties. Hoe om te gaan met verhuiskwesties? Mag een ouder met eenhoofdig gezag verhuizen? Heeft een stiefouder recht op informatie? Wat is de lijn als het gaat om vervangende toestemming voor medische behandelingen?

Onderwerpen die o.a. aan de orde komen tijdens deze cursus zijn:

  • Belangrijke 1:253a BW kwesties zoals vervangende toestemming voor medische behandeling, vakantie, inschrijving school.
  • In welke gevallen kan een ouder eenhoofdig gezag krijgen?
  • Mag een ouder met eenhoofdig gezag verhuizen?
  • Hoe zit het met verhuizen door de ouder waar de kinderen niet hun gewone verblijfplaats hebben?
  • Wat zijn gronden om omgang te ontzeggen?
  • Breng/haal-perikelen
  • Ouderverstoting (incl. samenhang met intieme terreur)

 

Deze cursus is casuïstisch en interactief. Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, deurwaarders, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

 

Over de docent(en)

mr. I. (Ingrid) Vledder
heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht.
mr. A. (Ariane) Hendriks
is geruime tijd werkzaam geweest als advocaat personen- en familierecht te Amsterdam. Tegenwoordig werkt Ariane als docent familierecht aan de Universiteit Tilburg. Ariane publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voorheen werkte Ariane als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 MfN-punten en 4 NEVOA-punten.
Rechtsgebieden NOvA: Personen- en familierecht.

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.