Ins&Outs Contractenrecht

Datum: 28 mei 2024
Docent(e): mr. J.J. (Jaap) Dammingh

Ins&Outs Contractenrecht

Datum: 28 mei 2024
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17:30 uur
Kosten: 230,- ex BTW
Locatie: de Groote Sociëteit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

Door jurisprudentie en wijzigende wetgeving is het contractenrecht continue in beweging. Voor de juridische professional is het dan ook van het grootste belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en stand van zaken.

U wordt ‘bijgepraat’ over de recente ontwikkelingen in het contractenrecht.

De volgende leerstukken zullen de revue passeren:

  • Schadevergoeding wegens wanprestatie
  • Verzuim en ingebrekestelling
  • Ontbinding van het contract
  • Opschorting
  • Schuldeisersverzuim
  • Uitleg van contracten (Haviltex).
  • Aansprakelijkheid o.g.v. onrechtmatige daad.
  • Omvang van de schadevergoeding (afd. 6.1.10 BW).

De docent zal aan de hand van de hiervoor genoemde onderwerpen de cursist meenemen in de actuele jurisprudentie en wetgeving. Hij zal ook ‘pointers’ geven in het kader van uw praktijk.

Deze cursus is casuïstisch en interactief. Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen, deurwaarders en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Over de docent(en)

mr. J.J. (Jaap) Dammingh
is hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en doceert contractenrecht, huurrecht en burgerlijk procesrecht. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de rechtspositie van de makelaar in onroerende zaken. Hij heeft in de loop der jaren veel artikelen en annotaties geschreven over met name de koop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, het huurrecht en het contractenrecht in het algemeen. Jaap is in het verleden als advocaat werkzaam geweest. Thans is hij nog als adviseur verbonden aan een advocatenkantoor te Nijmegen. Ook is hij secretaris van de Raad van Beroep van de Vereniging van Registercontrollers (VRC) en lid en secretaris van de Raad van Tucht van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV). Daarnaast is hij geregeld (als secretaris) betrokken bij arbitrageprocedures via het Nederlands Arbitrage Instituut. Hij verzorgt zeer geregeld cursussen over de koop van onroerende zaken, huurrecht en contractenrecht voor advocaten en notarissen (ook ‘inhouse’). Tevens treedt hij als docent op voor zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Law Firm School.  

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten en 4 NEVOA-punten.
Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Ondernemingsrecht, Verbintenissenrecht en Algemene Praktijk.

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.