Ins&Outs Beslag- en Executierecht

Datum: October 25, 2022
Docent(en): mw. mr. S.N. (Saskia) Peijnenburg
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: October 25, 2022
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW

Waar

de Groote Sociëteit Zwolle

Over de cursus

 

Het beslag- en executierecht heeft recentelijk meerdere wijzigingen ondergaan door een aantal wetswijzigingen en nieuwe jurisprudentie.
Denk bijvoorbeeld aan een gewijzigde verklaringstermijn bij derdenbeslag, de mogelijkheid beslag op een auto te leggen via het RDW, wijzigingen bij de executoriale verkoop, maar ook recente uitspraken over dwangsommen en het executiegeschil/schorsingsincident. Tijdens de cursus actualiteiten beslag- en executierecht neemt de docent met u de belangrijkste wijzigingen door, zodat uw kennis weer up to date is.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen, deurwaarders en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep. Het is tevens een praktische en interactieve cursus.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Burgerlijk Procesrecht, Ondernemingsrecht en andere rechtsgebieden waarin de betreffende advocaat te maken heeft met beslaglegging en executie.

PO
KBVG
NEVOA

Over de docent(en)

mw. mr. S.N. (Saskia) Peijnenburg is advocaat te Purmerend. Daarvoor heeft zij achttien jaar als jurist en gerechtsdeurwaarder gewerkt in de deurwaarderspraktijk. Saskia Peijnenburg publiceert regelmatig over beslag- en executierecht en was één van de auteurs van het Compendium Beslag- en Executierecht (2018) van de SDU. Ook doceert zij aan advocaten en gerechtsdeurwaarders, zij is inmiddels meer dan twaalf jaar docent aan de deurwaardersopleiding.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster