Ins & Outs Alimentatie (op locatie & livestream/online)

Datum: June 3, 2021
Docent(en): mr. I. (Ingrid) Vledder en mr. A. (Ariane) Hendriks
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: June 3, 2021
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW

Waar

de Groote Societeit Zwolle

Over de cursus

 

In deze vier uur durende cursus wordt aandacht besteed aan de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van kinder- en partneralimentatie.
Belangrijke kwesties komen hierbij aan de orde. Is een niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie rechtsgeldig? Wanneer is grievend gedrag zodanig dat het leidt tot beëindiging van de partneralimentatie? Hoe zit het ook al weer met samengestelde gezinnen?
Ook wordt aandacht besteed aan de op 1 januari 2020 in werking getreden Wet herziening partneralimentatie. Welke gevolgen heeft die wet voor uw praktijk?
De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 MfN-punten en 4 Nevoa-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Personen- & Familierecht.

Op locatie of online
In verband met de coronacrisis bieden wij onze cursisten gedurende het voorjaar van 2021 de keuze of zij hun cursus op onze cursuslocatie wensen te volgen of online. Het is ook mogelijk om op een later moment te switchen naar online of juist naar op locatie. U kunt bij uw aanmeldingen onder opmerkingen aangeven of u uw cursus online wenst te volgen (indien u dit niet invult wordt u voor de cursus op locatie aangemeld maar dit kan u dus nog wijzigen).

Voorafgaand aan de (online) cursus ontvangt u zowel het cursusmateriaal als ook de powerpoint-presentatie die de docent tijdens de cursus zal gebruiken.
Tijdens de online cursus zal de powerpoint-presentatie eveneens zichtbaar zijn. Ook wanneer u de cursus online volgt is het mogelijk om via een chat-functie vragen te stellen tijdens de cursus. De online-cursus is te volgen op een device naar keuze (bij voorkeur via tablet, laptop of pc). De cursus is niet achteraf terug te kijken (het is geen ‘on demand-cursus’ maar een live uitzending). Om het onderwijs op afstand/online te mogen geven en u tevens uw punten te mogen verstrekken na afloop van de cursus, moeten wij kunnen constateren dat u heeft deelgenomen. Om die reden zullen er vijf open vragen worden gesteld die u na afloop van de cursus per e-mail zal moeten beantwoorden.

PO
NEVOA
MfN

Over de docent(en)

mr. I. (Ingrid) Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht.

mr. A. (Ariane) Hendriks is al geruime tijd werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster