Hoger Beroep

Datum: December 6, 2022
Docent(en): prof. mr. G. (Gert) van Rijssen
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: December 6, 2022
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW

Waar

de Groote Societeit Zwolle

Over de cursus

 

Het rechtsmiddel hoger beroep kent vele processuele complicaties. Hoger beroep is de laatste feitelijke instantie is, reden te meer om procederen in appèl goed onder de knie te hebben en te houden.

Tijdens deze cursus komt aan bod:
* is hoger beroep wel zinvol?
* feiten en omstandigheden in hoger beroep;
* bewijs in hoger beroep;
* tussentijdse wijzigingen en aanvullingen;
* procedurele regels om rekening mee te houden in hoger beroep;

Nu deze cursus wordt gegeven door een raadsheer van het Hof Arnhem-Leeuwarden bent u verzekerd van een compleet en duidelijk overzicht van de gehele appèlprocedure. U krijgt inzicht in alle (juridische) aspecten die komen kijken bij hoger beroep voeren en waardevolle tips en adviezen, die u kunt inzetten in uw praktijk.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch) en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Ondernemingsrecht, Burgerlijk Procesrecht, Ondernemingsrecht (alsmede andere rechtsgebieden voor diegenen met een procespraktijk in appèl).

PO
NEVOA

Over de docent(en)

prof. mr. G. (Gert) van Rijssen is werkzaam in de civiele sector van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden; door zijn kamer worden de appèllen in handelszaken van de rechtbanken Midden-Nederland, Gelderland, Overijssel en Noord-Nederland afgewikkeld. Gert van Rijssen is bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Algemene Rechtswetenschappen). Daarnaast doceert hij bij meerdere instellingen op het gebied van: het procesrecht, het contractenrecht en de civiele bestuurdersaansprakelijkheid. Gert is vaste annotator voor “Jurisprudentie Burgerlijk Procesrecht (JBPr)” en hij verzorgt losbladige publicaties en boekbijdragen.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster