Derdenbeslag (Online; indien coronamaatregelen nog voortduren)

Datum: May 14, 2020
Docent(en): mw. mr. S.N. (Saskia) Peijnenburg
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: May 14, 2020
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 199,- ex BTW

Waar

Zwolle of Online: afhankelijk van de corona-maatregelen

Over de cursus

 

De weerbarstige praktijk van het derdenbeslag en het petitum!

De cursus vangt aan met de petitumproblemen. Een schuldeiser wil graag een titel om deze ten uitvoer te kunnen leggen, echter dan moet het petitum wel voldoen. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden wordt duidelijk welke problemen kunnen rijzen wanneer het petitum onjuist is geformuleerd. Daarbij worden de meest voorkomende fouten bij dwangsommen ook besproken.

Het tweede gedeelte van de cursus betreft het derdenbeslag. Het derdenbeslag is verreweg het meest gelegde beslag in Nederland, zowel conservatoir als executoriaal. Niet alleen wordt dit beslag verreweg het meeste gelegd, het is ook het enige beslag dat vrijwel altijd daadwerkelijk wordt uitgewonnen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een beslag op een onroerende zaak). Tijdens de cursus wordt besproken wat van belang is bij het leggen van het beslag, hoe het beslag wordt uitgewonnen en hoe daarna de opbrengst wordt verdeeld.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

U ontvangt voorafgaand aan de cursus zowel het cursusmateriaal als ook de powerpoint-presentatie die de docent tijdens de cursus zal gebruiken.
Mocht de cursus online worden gegeven in verband met de coronamaatregelen, dan zal tijdens de online cursus de powerpoint-presentatie eveneens zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk om bij een online-cursus via een chat-functie vragen te stellen tijdens de cursus. De online-cursus is te volgen op een device naar keuze (bij voorkeur via tablet, laptop of pc). De cursus is niet achteraf terug te kijken (het is geen ‘on demand-cursus’ maar een live uitzending). Om het onderwijs op afstand/online te mogen geven en u tevens uw punten te mogen verstrekken na afloop van de cursus, moeten wij (zowel vanuit de Orde van Advocaten, als ook vanuit de KBvG) kunnen constateren dat u heeft deelgenomen. Om die reden zullen er in het geval de cursus online wordt gegeven drie open vragen worden gesteld die u na afloop van de cursus per e-mail zal moeten beantwoorden.

Aantal punten

Door het volgen van deze cursus behaalt u 4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Ondernemingsrecht, Burgerlijk Procesrecht.

PO
KBVG
NEVOA

Over de docent(en)

mw. mr. S.N. (Saskia) Peijnenburg is advocaat te Purmerend. Daarvoor heeft zij achttien jaar als jurist en gerechtsdeurwaarder gewerkt in de deurwaarderspraktijk. Saskia Peijnenburg publiceert regelmatig over beslag- en executierecht en was één van de auteurs van het Compendium Beslag- en Executierecht (2018) van de SDU. Ook doceert zij aan advocaten en gerechtsdeurwaarders, zij is onder meer al elf jaar vaste gastdocent van de deurwaardersopleiding.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster