De 1e scheidingen van de Beperkte Gemeenschap van Goederen -VOL-

Datum: June 9, 2020
Docent(en): mr. R. (Rob) van Coolwijk
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: June 9, 2020
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 199,- ex BTW  

Mededeling

Waar

de Groote Sociëteit Zwolle

Over de cursus

 

De beperkte gemeenschap van goederen is sinds 1 januari 2018 de nieuwe standaard in het huwelijksvermogensrecht. Langzaam maar zeker komen dan ook de eerste scheidingen voor van mensen die in beperkte gemeenschap van goederen gehuwd zijn. Wilt u uw geheugen opfrissen en nagaan wat er ook alweer komt kijken bij deze scheidingen van de beperkte gemeenschap? Welke jurisprudentie is er inmiddels over de scheidingen van de beperkte gemeenschap?

Bij echtscheiding van de beperkte gemeenschap wordt enkel datgene verdeeld wat de echtgenoten tijdens het huwelijk gezamenlijk hebben verkregen. Ieder van de echtgenoten behoudt bij echtscheiding hetgeen hij/zij voor het huwelijk al had of toch niet ? Wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk van de familierechtadvocaat/mediator? Hoe ermee om te gaan nu de eerste zaken zich bij u aandienen? Hoe procedeert u in dat geval praktisch?

Aan de hand van voorbeelden wordt aan de aanwezige juridische professionals inzichtelijk gemaakt hoe cliënten op de juiste wijze kunnen worden geadviseerd.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Aantal punten

Door het volgen van deze cursus behaalt u 4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 MfN-punten en 4 Nevoa-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Personen- & Familierecht.

DEZE CURSUS ZIT VOL! U KUNT ZICH ALLEEN NOG AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST DOOR TE E-MAILEN NAAR INFO@BLAUWVINGERACADEMIE.NL

PO
NEVOA
MfN

Over de docent(en)

mr. R. (Rob) van Coolwijk is inmiddels jarenlang werkzaam als familierechtadvocaat en vFAS-scheidingsmediator. In de periode van november 2012 tot november 2015 is Rob voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook is Rob bestuurslid geweest van het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen (IMFO). Naast zijn praktijk geeft Rob regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen en blogs.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster