Convenantendag 2023

Datum: 13 juni 2023
Docent(e): mr. R. (Rob) van Coolwijk
Docent(e): mr. T. (Tom) van Baaren

Convenantendag 2023

Datum: 13 juni 2023
Aanvang: 09:30 uur
Einde: 17:15 uur
Kosten: € 325,- + € 15,- lunchkosten
Locatie: de Groote Sociëteit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

Tijdens deze cursusdag worden aan de hand van het echtscheidingsconvenant alle relevante onderwerpen behandeld:

  • Partner- en kinderalimentatie;
  • De boedelscheiding (bij gemeenschap van goederen en/of beperkte gemeenschap);
  • Afwikkeling van huwelijksvoorwaarden;
  • De echtelijke woning;
  • De fiscale paragraaf in het convenant;
  • Andere relevante artikelen die thuis horen in het convenant.

Als cursist ontvangt u voor uw praktijk zeer bruikbare voorbeeldteksten/model-artikelen voor in uw convenanten (deze voorbeeldteksten zijn volledig geactualiseerd).

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, mediators, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Over de docent(en)

mr. R. (Rob) van Coolwijk
Mr. R. (Rob) van Coolwijk is inmiddels jarenlang werkzaam als familierechtadvocaat en vFAS-scheidingsmediator. In de periode van november 2012 tot november 2015 is Rob voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook is Rob bestuurslid geweest van het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen (IMFO). Naast zijn praktijk geeft Rob regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen en blogs.
mr. T. (Tom) van Baaren
Mr. T. (Tom) van Baaren heeft een brede opleiding genoten aan de Universiteiten van Nijmegen (Nederlands recht en Notariële vakken) en Tilburg (Belastingkunde) en daarna een opleiding tot mediator gevolgd. De afgelopen 17 jaar heeft hij het fiscale vak in algemene zin geleerd en is uitgegroeid tot echtscheidingskundige. Het is zijn passie om mensen die een vervelende persoonlijke periode doormaken, te helpen om hun financiële en fiscale toekomst weer helder te kunnen zien. Naast adviseur is hij ook erkend docent voor advocaten en andere juristen op het gebied van de financiële en fiscale aspecten van echtscheiding.

Aantal punten

6 PO-punten, 6 MfN-punten en 6 NEVOA-punten.
Rechtsgebieden NOvA: Personen- en familierecht.

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.