Convenantendag 2021

Datum: September 30, 2021
Docent(en): mr. R. (Rob) van Coolwijk en mr. T.A. (Tom) van Baaren
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: September 30, 2021
Tijdstip: van 09:30 tot 17:15 uur
Kosten: € 325,- + € 15,- (lunchkosten) ex BTW

Waar

de Groote Societeit Zwolle

Over de cursus

 

Tijdens deze cursusdag worden aan de hand van het echtscheidingsconvenant alle relevante onderwerpen behandeld die in een convenant staan:

• Partner- en kinderalimentatie;
• De boedelscheiding (bij gemeenschap van goederen en/of beperkte gemeenschap);
• Afwikkeling van huwelijkse voorwaarden;
• De echtelijke woning;
• De fiscale paragraaf in het convenant;
• Andere relevante artikelen die thuis horen in het convenant.

Als cursist ontvangt u voor uw praktijk zeer bruikbare voorbeeldteksten/model-artikelen voor in uw convenanten en ook modellen van convenanten.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.
Ook voor degene die de Convenantendag in 2020 heeft gevolgd is deze cursus zeer relevant want tijdens de Convenantendag 2021 wordt stil gestaan bij alle actualiteiten en ook bij de onderwerpen die in 2020 niet zijn behandeld.

Aantal punten

6 PO-punten NOvA (juridisch), 6 MfN-punten en 6 Nevoa-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Personen- & Familierecht.

PO
NEVOA
MfN

Over de docent(en)

mr. R. (Rob) van Coolwijk is inmiddels jarenlang werkzaam als familierechtadvocaat en vFAS-scheidingsmediator. In de periode van november 2012 tot november 2015 is Rob voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook is Rob bestuurslid geweest van het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen (IMFO). Naast zijn praktijk geeft Rob regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen en blogs.

mr. T.A. (Tom) van Baaren heeft een brede opleiding genoten aan de Universiteiten van Nijmegen (Nederlands recht en Notariële vakken) en Tilburg (Belastingkunde) en daarna een opleiding tot mediator gevolgd. De afgelopen 17 jaar heeft hij het fiscale vak in algemene zin geleerd en is uitgegroeid tot echtscheidingskundige. Het is zijn passie om mensen die een vervelende persoonlijke periode doormaken, te helpen om hun financiële en fiscale toekomst weer helder te kunnen zien. Naast adviseur is hij ook erkend docent voor advocaten en andere juristen op het gebied van de financiële en fiscale aspecten van echtscheiding.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster