Beëindiging van het dienstverband met je (zieke) werknemer, overal van af?

Datum: 7 november 2023
Docent(e): mw. mr. N. (Natascha) Schenk

Beëindiging van het dienstverband met je (zieke) werknemer, overal van af?

Datum: 7 november 2023
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW
Locatie: de Groote Sociëteit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

Als werkgever denk (en hoop) je wellicht dat na beëindiging van het dienstverband, alle banden met jouw ex-werknemer zijn verbroken. Dat is echter lang niet altijd het geval. Zeker wanneer een werknemer na twee jaar ziekte uit dienst gaat, kun je nog tien jaar aan elkaar verbonden zijn! Als aan jouw werknemer na twee jaar ziekte een WGA-uitkering wordt toegekend door het UWV, betaal je daar namelijk nog tien jaar aan mee. Dat doe je via de premie werkhervattingskas die je aan de Belastingdienst betaalt of via het eigenrisicodragerschap. Datzelfde geldt voor de ZW-uitkering als jouw zieke werknemer vóórdat hij twee jaar ziek is, ziek uit dienst gaat. Zelfs een WW-uitkering die wordt toegekend na het einde van het dienstverband, kan voor rekening van jou als ex-werkgever komen.

Dit inzicht is zowel voor (belangenbehartigers) van werknemers als werkgever van belang. Niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan na de beëindiging van het dienstverband. In deze cursus krijg je meer inzicht in het eigenrisicodragerschap voor zowel WW, ZW als WGA. Wat betekent het financieel, en welke bevoegdheden heb je als eigenrisicodrager? Ook staan wij stil bij de mogelijke conflicten die kunnen ontstaan tussen de eigenrisicodrager en de ex-werknemer. Kortom, na deze cursus weet je precies op welke wijze werkgever en werknemer nog aan elkaar verbonden zijn en wat zij over en weer van elkaar mogen verwachten. En kom je er onderling niet uit? Dan leer je in deze cursus ook welke route je moet bewandelen om tot een oplossing te komen.

Deze cursus is casuïstisch en interactief. Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Over de docent(en)

mw. mr. N. (Natascha) Schenk
mw. mr. N. (Natascha) Schenk is jurist Werk en Inkomen bij BrandMR en SRK Rechtsbijstand. Zij is gespecialiseerd in sociaal verzekeringsrecht en houdt zich met name bezig met zaken rondom arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, voor zowel werkgevers als werknemers. Zij schrijft wekelijks een blog op LinkedIn over de sociale zekerheid en geeft daarnaast regelmatig cursussen en workshops over ziekte, re-integratie en arbeidsongeschiktheid.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch) en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht.

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.