Alles over Kinderen: kinderalimentatie, omgang en gezag

Datum: May 10, 2022
Docent(en): mr. I. (Ingrid) Vledder en mr. A. (Ariane) Hendriks
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: May 10, 2022
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW

Waar

de Groote Sociëteit Zwolle

Over de cursus

 

In deze vier uur durende cursus wordt aandacht besteed aan familierechtelijke kwesties rondom kinderen: aan de orde komt de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van kinderalimentatie, gezag en omgang.

Belangrijke alimentatiekwesties komen hierbij aan de orde. Hoe zit het met de forfaitaire woonlasten bij kinderalimentatie? Hoe gaan rechters om met inkomensverlies wegens de corona-crisis? Wanneer nemen rechters een fictieve verdiencapaciteit aan? Hoe zit het ook al weer met de stiefouderverplichting? Wanneer moet de verzorgende ouder kinderalimentatie aan de niet-verzorgende ouder betalen?

Ook wordt aandacht besteed aan belangrijke gezagsgeschillen en omgangskwesties. Hoe om te gaan met vaccinaties als 1 van de ouders weigert? Mag een ouder met eenhoofdig gezag verhuizen? Heeft een stiefouder recht op informatie?

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Het niveau van de cursus is post-academisch.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 MfN-punten en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Personen- & Familierecht.

PO
NEVOA
MfN

Over de docent(en)

mr. I. (Ingrid) Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht.

mr. A. (Ariane) Hendriks is al geruime tijd werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster