Actualiteiten Procesrecht (Online Cursus)

Datum: April 21, 2020
Docent(en): prof. mr. G. (Gert) van Rijssen
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: April 21, 2020
Tijdstip: van 13:00 tot 17:30 uur
Kosten: € 199,- ex BTW

Waar

Online: In verband met de corona-maatregelen

Over de cursus

 

Prof. dr. Gert van Rijssen geeft in deze cursus praktische tips over het effectief stellen en waar nodig bewijzen. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn:
• Praktisch formuleren van stellingen en verweren;
• De feitelijke grondslagen in het materieel processueel debat;
• Bewijslastverdeling;
• Bewijslevering;
• Het deskundigenbericht.

U bent na afloop op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

U ontvangt voorafgaand aan de cursus zowel het cursusmateriaal als ook de powerpoint-presentatie die de docent tijdens de cursus zal gebruiken. Tijdens de online cursus zal de powerpoint-presentatie eveneens zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk om via een chat-functie vragen te stellen tijdens de cursus. De cursus is te volgen op een device naar keuze (bij voorkeur via tablet, laptop of pc). De cursus is niet achteraf terug te kijken (het is geen ‘on demand-cursus’ maar een live uitzending).

Om het onderwijs op afstand/online te mogen geven en u tevens uw punten te mogen verstrekken na afloop van de cursus, moeten wij (zowel vanuit de Orde van Advocaten, als ook vanuit de KBvG) kunnen constateren dat u heeft deelgenomen. Om die reden zullen er tijdens de cursus drie open vragen worden gesteld die u na afloop van de cursus per e-mail zal moeten beantwoorden.

Aantal punten

Door het volgen van deze cursus behaalt u 4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 KBvG-punten en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Verbintenissenrecht, Ondernemingsrecht, Burgerlijk Procesrecht, (alsmede andere rechtsgebieden voor diegenen met een procespraktijk).

PO
KBVG
NEVOA

Over de docent(en)

prof. mr. G. (Gert) van Rijssen is werkzaam in de civiele sector van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden; door zijn kamer worden de appellen in handelszaken van de rechtbanken Midden-Nederland, Gelderland, Overijssel en Noord-Nederland afgewikkeld. Gert van Rijssen is bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Algemene Rechtswetenschappen). Daarnaast doceert hij bij meerdere instellingen op het gebied van: het procesrecht, het contractenrecht en de civiele bestuurdersaansprakelijkheid. Gert is vaste annotator voor “Jurisprudentie Burgerlijk Procesrecht (JBPr)” en hij verzorgt losbladige publicaties en boekbijdragen.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster