Actualiteiten Ondernemingsrecht

Datum: 21 november 2023
Docent(e): Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Actualiteiten Ondernemingsrecht

Datum: 21 november 2023
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW
Locatie: de Groote Societeit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

In deze cursus zullen de meest prangende actualiteiten op het terrein van het ondernemingsrecht in brede zin de revue passeren. Er is veel aan de hand, zowel op het terrein van wetgeving maar ook in de rechtspraak. Alle rechtsvormen zullen aan bod komen, waarbij, naast de rechtspersonen van Boek 2 ook de personenvennootschappen en de ontwikkelingen op dit gebied zullen worden geïnventariseerd. Er zal veel ruimte zijn voor discussie en het stellen van vragen, waarbij de aandacht vooral zal uitgaan naar de praktische consequenties voor de praktijk.

Na afloop van de cursus bent u helemaal up-to-date op het gebied van ondernemingsrecht en kunt u direct de geleerde theorie toepassen in uw eigen praktijk.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Over de docent(en)

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch) en 4 NEVOA-punten.
Rechtsgebieden NOvA: Ondernemingsrecht, Insolventierecht, Verbintenissenrecht en Algemene Praktijk.

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.