Actualiteiten Jeugdrecht (ots, uhp, gezag)

Datum: 9 mei 2023
Docent(e): mr. L. (Laura) Goei

Actualiteiten Jeugdrecht (ots, uhp, gezag)

Datum: 9 mei 2023
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17:30 uur
Kosten: € 225,- ex BTW
Locatie: de Groote Societeit Zwolle (zie ook locaties}

Inhoud cursus

In deze cursus kijkt de docent met u naar de actualiteiten in het civiele jeugdrecht. Welke veranderingen zijn er geweest en zitten er aan te komen? Een aantal actuele thema’s worden nader met u besproken en de meest interessante, leerzame en opvallende jurisprudentie binnen het civiele jeugdrecht van het voorgaande half jaar komt aan bod. Veel praktijkvoorbeelden zullen de revue passeren.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen: ondertoezichtstelling, machtiging tot uithuisplaatsing, schriftelijke aanwijzing, perspectiefbesluit, gezagsbeëindiging.

Deze cursus is casuïstisch en interactief waarbij cursisten uitdrukkelijk worden uitgenodigd om input en visie te geven op de cursusstof. Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en professionals die werkzaam zijn op het gebied van de jeugdbescherming.

Over de docent(en)

mr. L. (Laura) Goei
Mr. L. (Laura) Goei, is ruim 15 jaar werkzaam als jurist bij Stichting Jeugdbescherming west in Den Haag. In de functie van senior jurist adviseert zij onder meer bestuur, management en uitvoerende medewerkers over juridische vraagstukken op verschillende rechtsgebieden, waaronder personen-, familie- en (internationaal) jeugdrecht. Laura behaalde haar meesterstitel in 2007 in Leiden, waar ze zowel een master strafrecht als een master civiel recht volgde. Al tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in het Jeugdrecht. Ze was student-assistent Jeugdrecht en student-assistent bij de Honours Class Child Protection Worldwide. Naast haar werk als senior jurist is Laura in maart 2018 begonnen als redacteur jurisprudentie Jeugdbescherming/Jeugdwet bij de Kennisbank Familierecht van Split-Online (u kent haar wellicht ook van LinkedIn waar zij deze uitspraken eveneens publiceert). Ze houdt actuele jurisprudentie op dit onderwerp bij. Sinds 1 januari 2019 geeft Laura met haar eigen juridische trainingsbureau ook cursussen aan professionals die werkzaam zijn op het gebied van jeugdbescherming. Zij wil daarmee de juridische kennis en deskundigheid over het jeugdrecht vergroten en verbinding leggen tussen het recht en de praktijk.

Aantal punten

4 PO-punten NOvA (juridisch), 4 MfN-punten en 4 NEVOA-punten.

Rechtsgebieden NOvA (art. 35b lid 2 Regeling op de advocatuur): Personen- en Familierecht, Algemene Praktijk

Meld u aan voor een van onze cursussen.

De cursussen worden gegeven in een prachtige historische Zwolse locatie: De Groote Sociëteit.