Inkomen & Alimentatie

Datum: May 21, 2019
Docent(en): mr. R. (Rob) van Coolwijk en mr. T.A. (Tom) van Baaren
Aanmelden

Wanneer

Datum cursus: May 21, 2019
Tijdstip: van 09:30 tot 17:15 uur
Kosten: € 299,- + € 15,- (lunchkosten) ex BTW

Waar

Het Dominicanenklooster Zwolle

Over de cursus

 

Na afloop van het volgen van deze cursus bent u helemaal bij op het gebied van alimentatie en bent u tevens een (nog betere) gesprekspartner voor de accountant van de ondernemer op het gebied van alimentatie.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:
– behoefte van partijen
– de draagkracht van partijen
– specifieke problematiek bij de DGA / ondernemer
– actualiteiten rondom alimentatie
– jurisprudentie

Uiteraard wordt er uitgebreid stilgestaan bij de wetswijzigingen rondom de partneralimentatie alsmede de wijzigingen in het fiscale stelsel.

Het niveau van deze cursus is post-academisch onderwijs. De doelgroep van deze cursus is: advocaten, academisch geschoolde juristen en beoefenaren van een toegelaten vrij beroep.

Aantal punten

6 PO-punten, 6 MfN-punten en 6 NEVOA-punten.

PO
NEVOA
MfN

Over de docent(en)

mr. R. (Rob) van Coolwijk is inmiddels jarenlang werkzaam als familierechtadvocaat en vFAS-scheidingsmediator. In de periode van november 2012 tot november 2015 is Rob voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook is Rob bestuurslid geweest van het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen (IMFO). Naast zijn praktijk geeft Rob regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen en blogs.

mr. T.A. (Tom) van Baaren heeft een brede opleiding genoten aan de Universiteiten van Nijmegen (Nederlands recht en Notariële vakken) en Tilburg (Belastingkunde) en daarna een opleiding tot mediator gevolgd. De afgelopen 17 jaar heeft hij het fiscale vak in algemene zin geleerd en is uitgegroeid tot echtscheidingskundige. Het is zijn passie om mensen die een vervelende persoonlijke periode doormaken, te helpen om hun financiële en fiscale toekomst weer helder te kunnen zien. Naast adviseur is hij ook erkend docent voor advocaten en andere juristen op het gebied van de financiële en fiscale aspecten van echtscheiding.

Meld u aan voor een van onze cursussen!

Onze cursussen worden gegeven in de prachtige en goed bereikbare Sassenpoort of het Dominicanenklooster